Beseda v kníhkupectve v Piešťanoch

V kníhkupectve Centrum knihy v Piešťanoch sme sa stretli s malými čitateľmi a predstavili sme im našu aktuálnu knižnú novinku Zvieratá okolo nás. Deti boli veľmi šikovné a o zvieratkách toho vedeli veľmi veľa. Návšteva tohto milého kníhkupectva sa nám veľmi páčila.

Krst knihy ZVIERATÁ OKOLO NÁS

V sobotu 12. marca v predajni Vnímavé deti v nákupnom centre Bory Mall v Bratislave sme predstavili novú detskú knihu Zvieratá okolo nás od talianskej spisovateľky Eleonory Barsotti (preklad Alexandra Kučmová). Kniha je inšpirovaná prírodou, doplnená poznámkami a nákresmi prírodovedcov. Ponúka veľkolepé predstavenie a približuje prírodu nielen detským očiam, ale aj ich srdiečkam.
„Kniha obsahuje nádherné ilustrácie a mnohé podnetné informácie o zvieratkách, ktoré môžu deti vidieť v prírode,“ uviedla krstná mama Lucia Hablovičová, ktorá knihu uviedla do života symbolicky sovím perím.
Akciu podporili svojimi výtvormi aj deti zo škôlky Happyland v Malackách,  ktorú už štyri roky Lucia Hablovičová úspešne vedie. Celú akciu sprevádzala aj maňuška snežnej sovy a deti si vypočuli z úst Lucie úryvok z knihy o najväčšej slovenskej sove, výrovi skalnom. Na záver krstu sa zapojili do súťaže o knižky, v ktorej hádali, aké zvieratká sa skrývali na skreslenom obrázku.

Krst knihy ROZPRÁVKY DO TMY

„Keď sa deti dajú dokopy, zvyčajne sa im podarí parádna vec. I v tejto knihe sa dali dokopy nevidiace deti so slabozrakými a spolu so spisovateľom zostavili jedinečnú knihu, ktorá nemá obdobu na Slovensku... a ktovie, kde ešte! Rozprávky sú venované všetkým nevidiacim a slabovidiacim deťom na svete...

Krstným otcom knihy sa stal spevák Peter Nagy.

O zmysle a unikátnosti tejto knihy svedčia i "proroctvá", ktoré o Rozprávkach do tmy napísali pán Milan Lasica a pani Adela Banášová.

„Táto knižka je dôkazom, že aj nevidiaci vidia. A možno aj také veci, ktoré my nevidíme.“ Milan Lasica

„Často považujeme za hendikepovaných tých, ktorí nie sú ako my. Keď nevidia svet tak, ako ho vidímemy. Niekedy si však hovorím, že vidieť je jedna vec, ale videné pochopiť je vec druhá. Mnohí veci vidíme, považujeme ich za realitu, ale nechápeme ju. Naše vnímanie je často také hrubohmotné, že nevidíme ďalšie vrstvy okolitej reality a sme vnímaním nevidomejší než ľudia bez fyzického zraku. Vnútorný zrak môže byť o to citlivejší a vnímavejší, o čo nás nerozptyľuje vizuálny smog naokolo. Som mimoriadne zvedavá, čo tieto deti svojím duševným zrakom vidia, a verím, že to budeme my s naším hendikepom schopní pochopiť.“ Adela Banášová

Viac fotografií z krstu knihy Rozprávky do tmy nájdete v albume TU.