Nové vydanie úspešnej veršovanej knihy Písmenkáči

Vydavateľstvo Pro Solutions prináša v auguste na knižný trh nové vydanie obľúbenej knihy Písmenkáči. Humorné veršíky autorov Jakuba Jahodu a Hanky Blatnickej dopĺňajú veselé ilustrácie akademickej maliarky Anky Gajovej.

Písmenkáči sú od prvého vydania mimoriadne obľúbení u všetkých malých školáčikov, ktorí sa v prvej triede zoznamujú s abecedou. Písmenká v knihe ožívajú a prihovárajú sa deťom svojou rečou, každé sa hlási o slovo a každé má čo povedať . Tvrdé, mäkké, obojaké spoluhlásky, dvojhlásky aj samohlásky, všetci Písmenkáči vysvetľujú aké dôležité miesto majú v slovenskej gramatike. Deti sa hravou formou dozvedia ako môže jediná čiarka zmeniť význam vety, prečo sa niekde píše mäkké i a niekde zasa ypsilon, čo znamená „malá strieška“ na písmenku o a dve bodky na písmenku a. Nové vydanie knihy je obohatené ilustráciami akademickej maliarky Anky Gajovej, ktorá premenila písmenká na postavičky plné emócií.

148 x 210 mm, viaz., 32 strán, 5,90 €

Anotácia

Krajších Písmenkáčov ako sme my, si ešte nevidel! Pridaj sa k nám, písmenkám, a spolu objavíme celý svet. V maľovanej knihe plnej veselých veršíkov ťa isto milo prekvapíme a s humorom naučíme, ako majstrovsky zvládať pravidlá správneho písania. Nové vydanie s ilustráciami akad. mal.                                                                                                                   Anky Gajovej.

Nová detská kniha Zvieratá okolo nás

Výnimočná kniha Zvieratá okolo nás obsahuje poznámky a nákresy prírodovedcov, ktorí premenili neraz náhodné stretnutia so zvieratami na verné akvarely. Deti sa prostredníctvom titulu zoznámia s obyvateľmi lesa ako je napr. kuna skalná, pĺšik lieskový, líška obyčajná, daniel škvrnitý, jež tmavý,  králiček zlatohlavý, či výr skalný.

Spoznajú spôsob ako zvieratá žijú, ich stravovacie návyky, prostredie, v ktorom sa pohybujú, čo robia zvieratá na jar a mnohé ďalšie podnetné informácie.

Príroda sa neraz  stáva pre nás nedosiahnuteľná a vzdialená, táto kniha však pomôže každému opäť sa k nej priblížiť.